Fondita Sustainable Europe saa pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin

Meillä, Fondita Rahastoyhtiö Oy:llä, on ilo ilmoittaa, että rahastomme Fondita Sustainable Europe on saanut Joutsenmerkin. Fondita Sustainable Europe on ensimmäisten suomalaisten sijoitusrahastojen joukossa, joille on myönnetty Joutsenmerkki. Fondita on tehnyt töitä kestävyyskysymysten äärellä jo pitkään, ja tavoitteenamme on pysyä kärkijoukossa vastaisuudessakin. Fondita Sustainable Europen Joutsenmerkki kertoo vahvasta omistautuneisuudestamme ja se on vastaus asiakkaittemme kasvaneeseen kysyntään vastuullisten sijoitustuotteiden saralla.

”Olen hyvin ylpeä siitä, että Fondita Sustainable Europe -rahasto on yksi ensimmäisiä suomalaisia osakerahastoja, jolle on myönnetty Joutsenmerkki. Se on laatuleima rahastolle ja se on samalla todistus siitä, että teemme järjestelmällistä työtä kestävämmän maailman puolesta” sanoo Fonditan ESG-vastaava Isabelle Ramsay.

”Joutsenmerkki on todistus siitä, että rahastolla on selkeä sijoitusprosessi, jossa kestävyysasioilla on aivan keskeinen rooli. Uskon siihen, että kestäviä sijoitustuotteita etsivät sijoittajat arvostavat tämän korkealle”, sanoo Fondita Sustainable Europen salkunhoitaja Marcus Björkstén. 

”Kestävien sijoitustuotteiden kysyntä kasvaa nopeaa tahtia. Joutsenmerkillä tärkeä tehtävä ohjailla niitä sijoittajia, joille on tärkeää, että tuote täyttää monta tiukkaa kriteeriä.  Haluamme onnitella Fonditaa, jonka rahasto Sustainable Europe vastaanottaa tänään Joutsenmerkin todistuksena työstään kestävän kehityksen eteen”, sanoo Sebastian Högnabba, joka toimii Ympäristömerkintä Suomi Oy:n sijoitusasiantuntijana.

Fondita Sustainable Europe on osakerahasto, joka sijoittaa varansa pääosin sellaisten eurooppalaisten yhtiöiden osakkeisiin, jotka tuotteidensa tai palveluidensa kautta:

  • Mahdollistavat tulevaisuuden, jossa Co2-päästöt on minimoitu
  • Mahdollistavat tulevaisuuden, jossa luonnonvaroja käytetään nykyistä tehokkaammin

Joutsenmerkityn rahaston pitää täyttää 25 pakollista kestävyysvaatimusta. Tämä koskee muun muassa sitä, minkälaisiin yhtiöihin rahasto voi sijoittaa ja sitä, minkälaiset yhtiöt suljetaan kokonaan pois. Fondita Sustainable Europe on jo ennestään rajannut pois ne yhtiöt, jotka toimivat seuraavilla toimialoilla: kiistanalaiset aseet, pienaseet, ydinvoima, tupakka, alkoholi, uhkapeli, pornografia, hiilivoima, geenimuunnellut organismit (GMO) ja fossiiliset polttoaineet.

Tietoa Fondita Sustainable Europe sijoitusrahastosta löydät täältä:

https://www.fondita.fi/fi/rahastot/sustainable-europe

Lisätietoa antavat:

Marcus Björkstén, salkunhoitaja                                               
Fondita Rahastoyhtiö Oy
+358 (0) 9 66 89 89 19
marcus.bjorksten@fondita.fi

Isabelle Ramsay, ESG-vastaava
Fondita Rahastoyhtiö Oy
+358 (0) 9 66 89 89 11
isabelle.ramsay@fondita.fi

Fredrik von Knorring, asiakasvastaava
Fondita Rahastoyhtiö Oy
+358 (0) 9 66 89 89 33
fredrik.von.knorring@fondita.fi

Sebastian Högnabba, sijoitusasiantuntija
Ympäristömerkintä Suomi Oy
+46 702 765 188
sebastian.Hoegnabba@svanen.se

Web design: Wikström Media
Fondita online Fondita
online