Hallituksen puheenjohtajan tervehdys

Erilainen draamantäyteinen vuosi

Lähestymme sangen erikoisen vuoden loppua. Vuosi on ollut täynnä draamaa ja tapahtumia, jollaisia emme ole nähneet vuosikymmeniin. Kukaan ei voinut kuvitella, että Euroopassa syttyisi täysimittainen sota samalla kun vielä kamppailemme koronavitsauksen kanssa. Kaikesta tästä huolimatta elämä jatkuu ja kenties opimme nauttimaan ja arvostamaan pieniäkin onnenhetkiä arjessa entistäkin paremmin.

Meille Fonditassa vuosi on tietenkin myös ollut erilainen. Sen lisäksi, että osakemarkkinat reagoivat negatiivisesti edellä mainittujen seikkojen vuoksi, oli alkuvuosi edelleen etätyön värittämä. Onneksi tilanne on nyt muuttunut, ja voimme taas istua enemmän yhdessä. Tämä on innoittanut meitä parantamaan toimistomme viihtyisyyttä. Olemme päivittäneet kokoustilojamme niin, että ne ovat houkuttelevampia vieraileville asiakkaillemme ja toimivat viihtyisinä kokoontumispaikkoina myös meille itsellemme. Toivon, että voimme järjestää teille lisää vierailuja toimistossamme tulevana vuonna. Tervetuloa!

Olemme myös jatkaneet osaavien ihmisten rekrytointia täällä Helsingissä, minkä lisäksi olemme rakentaneet uusia yhteistyökuvioita sekä Ruotsissa että Saksassa. Ponnistelumme näkyvyyden lisäämiseksi eri tiedotusvälineissä ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton, ja ne ovat myös johtaneet suureen kiinnostukseen hakeutua Fonditaan. Hieman erilainen lähestymistapamme markkinointiin videoiden ja henkilökohtaisten muotokuvien avulla on saanut erittäin hyvän vastaanoton sekä asiakkailtamme että kilpailijoiltamme. Meille Fonditassa henkilökunta on tärkein voimavaramme ja pidän meitä yhtenä suurena perheenä. Tätä tunnetta vahvistaa se, että valtaosa henkilöstöstä on myös yrityksen omistajia. Olemme varmoja, että tämä hyvä henki ja yhteenkuuluvuuden tunne edistävät kykyämme tarjota teille hyvää ja laadukasta salkunhoitoa. Tämän voisi tiivistää muotoon ”jos se on hyväksi sinulle, se on hyväksi meille”.

Tärkein ponnistuksemme vuoden aikana on ollut jatkaa pyrkimyksiämme olla vastuullisen sijoittamisen eturintamassa. Tämä on johdonmukainen piirre kaikissa kahdeksassa rahastossamme, mutta aivan erityisesti Fondita Sustainable Europe -rahastossa. 

Maksimoidaksemme asiantuntemusta vastuullisuustyössämme teemme tiivistä yhteistyötä myös yliopistomaailman kanssa, ja ulkopuolisia asiantuntijoita otetaan mukaan ESG-komiteaamme.

Tulevaisuutta on aina vaikea ennustaa, joten parempi jättää se tekemättä, mutta uskon, että voimme katsoa tulevaan vuoteen luottavaisin mielin. Useat indikaattorit viittaavat siihen, että osakemarkkinat voivat jälleen lähteä uuteen nousuun. On muistettava, että osakemarkkinat katsovat aina eteenpäin ja ennakoivat tilanteita. Kun tilanne on synkimmillään, on yleensä paras aika sijoittaa osakerahastoihin.

Näillä sanoilla haluan toivottaa kaikille nykyisille ja tuleville asiakkaillemme

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Magnus von Knorring
Hallituksen puheenjohtaja

Tämä sivu on päivitetty viimeksi 

Web design: Wikström Media
Fondita online Fondita
online