Nordic Ecolabeling (The Nordic Swan Ecolabel) vieraili Fonditalla osana ympäristömerkinnän uudistumisprosessia

Viime viikolla Nordic Ecolabeling ympäristömerkinnän ESG-asiantuntija Daniel Hammarstedt vieraili luonamme suorittamassa Joutsenmerkityn rahastomme, Fondita Sustainable Europen, toisen sukupolven kriteerien tarkastuksen.

Osana uudistamisprosessia toimitimme vuoden alussa tarvittavan aineiston heille osoittaaksemme, että toimimme uusien Joutsen-ympäristömerkin kriteerien mukaisesti. Viimeinen osa hyväksymisprosessia oli vierailu paikan päällä. Olemme iloisia, että rahastomme Fondita Sustainable Europe pystyi jälleen täyttämään vaatimukset ja uusimaan merkinnän. Paikan päällä tapahtuvan vierailun tarkoituksena on keskustella yksityiskohtaisesti tietyistä vaatimuksista, tutustua yritykseen paremmin ja tarjota mahdollisuus antaa lisätietoa tarvittaessa.

Me Fonditalla kannatamme ulkoisia sertifiointeja ja merkintöjä, jotka edellyttävät kolmannen osapuolen varmentamista. Ulkoisen merkinnän saaminen mahdollistaa vertailtavuuden merkinnän haltijoiden välillä ja varmistaa, että rahasto täyttää tietyt kriteerit, jotka tarkistetaan. ”Tarkastuskäynti on tärkeä osa merkintäprosessia. Se auttaa meitä ymmärtämään syvällisemmin toimialoja, joiden kanssa työskentelemme, ja samalla se kannustaa lisenssinhaltijoitamme olemaan avoimempia ja huolellisempia työssään”, Daniel kommentoi. Tämä puolestaan tarjoaa sijoittajille avoimemman ja vertailukelpoisemman sijoitusympäristön.

Ulkoinen merkintä tukee myös vastavuoroista ja hyödyllistä keskustelua merkinnän antajan ja vastaanottajan välillä. Nordic Ecolabelling on myös kiinnostunut kuulemaan, mitä mieltä olemme merkinnän päivitetyistä vaatimuksista, ja me haluamme tietää, miten voimme parantaa vastuullisuustyötämme nykyisten ja tulevien standardien mukaisesti. ”Päätarkoituksena on varmistaa, että luvanhaltija noudattaa täysin Joutsen-kriteerejä. Auditointikäynnit ovat myös mahtava foorumi ajatusten vaihtoon”, Daniel tarkentaa. Tuloksena on arvokkaita keskusteluja, jotka auttavat meitä pysymään vastuullisen sijoittamisen ja sijoittajien odotusten etulinjassa.

Marcus Björkstén, Salkunhoitaja
Erik Wikström, ESG-asiantuntija

Tämä sivu on päivitetty viimeksi 

Web design: Wikström Media
Fondita online Fondita
online