Fonditalta onnistunutta vaikuttamista CDP:n 2023 Non-Disclosure-kampanjassa

Fondita toimi pääallekirjoittajana CDP:n (entinen Carbon Disclosure Project) vuoden 2023 Non-Disclosure-kampanjassa. NDC toimii CDP:n tärkeimmän raportointia kannustavan aloitteen rinnalla lisätäkseen läpinäkyvyyttä ja nopeuttaakseen yritysten vastuullisuusraportoinnin laajuutta. Otimme alkukesän aikana yhteyttä 12 salkkuyhtiöömme kannustaaksemme yrityksiä raportoimaan CDP:n ilmasto-, vesi- ja metsäaloitteiden kysymyksiin. Raportointisuositus keskittyi joko ilmasto-, vesi- tai metsäaloitteeseen riippuen siitä, millä toimialalla yritys pääasiallisesti toimii. Lue lisää vaikuttamiskampanjastamme aiemmasta blogikirjoituksestamme.

Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että kolme yritystä, joiden kanssa kävimme vaikuttamiskeskusteluja, päätti laajentaa ympäristöraportointiaan CDP:n kautta. Fonditan tehtävänä oli ottaa yhteyttä yrityksiin, käydä keskustelua siitä, miksi ympäristödatan julkistaminen on tärkeää, ja avustaa siinä tarvittaessa. Seuraavat yritykset lisäsivät raportointiaan:

– Biopolttoaineiden valmistaja ja toimittaja Verbio AG on raportoinut vastauksensa kaikissa kolmessa aloitteessa: ilmasto, metsä ja vesi.

– Adesso SE, joka tarjoaa innovatiivisia ja räätälöityjä IT-ratkaisuja, on raportoinut ilmastoaloitteessa.

– Fenix ​​​​Outdoor International AG, Fjällräven-tuotteiden tukkukaupasta tunnettu ulkoilubrändi, on raportoinut vastauksensa ilmasto- ja vesialoitteissa.

Sijoitusprosessissamme vastuullisuus on integroitu vahvasti sijoituskohteen analysoinnissa ja siksi on ensiarvoisen tärkeää, että käytössämme oleva data on sekä laadukasta että vertailukelpoista. Uskomme myös, että yritykset, jotka raportoivat laajemmin toimintansa ympäristövaikutuksista, keskittyvät olennaisten asioiden parantamiseen.

CDP tiedotti ennätyksellisestä tietojen raportoinnista vuonna 2023, kun yli 23 000 yritystä raportoi ympäristödataa CDP:n kautta. Näistä jopa 5 800 yritystä aloitti raportoinnin sijoittaja-aloitteiden ansiosta, mikä on 15 %:n kasvu edellisvuoteen verrattuna.  

Tämä on jälleen osoitus siitä, että yhteisvaikuttamisaloitteiden vaikutukset ovat merkittäviä. Olemme aina mielellämme mukana hankkeissa ja aloitteissa, joissa mahdollistetaan laadukkaan ja vertailukelpoisen vastuullisuusdatan saatavuutta. Tämä on erityisen tärkeää juuri nyt kun esimerkiksi CSRD-kestävyysraportointidirektiivi uhkaa vesittyä. Tämä vaikeuttaa kestävyysdatan saatavuutta, mikä myös asettaa haasteita finanssimarkkinatoimijoille raportoida finanssivalvonnan raportointivaateiden mukaisesti. Laadukas ja vertailukelpoinen data on myös ensiarvoisen tärkeässä osassa omassa vastuullisuustyömme kehittämisessä.

Erik Wikström
Head of ESG

Tämä sivu on päivitetty viimeksi 

Web design: Wikström Media
Fondita online Fondita
online